AMPA INFORMA 18-10

Benvolgudes families,

Recordar que el divendres de 4 a 6 al primer pis del carrer Casanova, hi ha l’entrega de documentacio de les colonies d’infantil i primaria.

Comunicar que el viatge de final de curs de 4rt d’ESO s’ha anul·lat, no hi ha les inscripcions minimes per fer el viatge.

 

Subscripció e-mail al AMPA IPSE BLOC

Per estar informats al moment de les novetats del AMPA IPSE BLOC <http://ampaipse.wordpress.com/> us podeu subscriure (opció que hi ha a la columna de la esquerra del bloc) indicat l’adreça del vostre correu electrònic:
·
Subscripció e-mail
Introduïu la vostra adreça de correu electrònic per a subscriure-us a aquest bloc i rebre les novetats per correu electrònic.

A continuació us enviaran un correu a l’adreça que heu indicat per que confirmeu, o no, que voleu rebre aquesta informació.

I si esteu subscrits, us podreu donar de baixa sempre que vulgueu amb la opció “One-click Unsubscribe”  que hi ha al peu de cada missatge que us enviïn.


Darreres entrades al BLOC de L’AMPA

Ajuts de menjador escolar. Convocatòria curs 2010-2011 <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/31/ajuts-de-menjador-escolar-convocatoria-curs-2010-2011/>
L'alumnat de P-3 a 4t d'ESO escolaritzat en centres públics i concertats de famílies amb ingressos baixos pot sol·licitar l'ajut individual de menjador a través del seu centre educatiu. A la ciutat de Barcelona aquests ajuts són gestionats pel Consorci d’Educació de Barcelona, mitjançant convocatòria pública.

Balada del retorn <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/29/balada-del-retorn/>
L'escola IPSE participa, el 28 de maig, a la Balada del retorn, a l'Auditori de Barcelona.

El 28 de maig és el Dia Internacional del Joc. <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/28/el-28-de-maig-es-el-dia-internacional-del-joc/>
Avui, 28 de maig, és el Dia Internacional del Joc. Jugar és un dret per a la infància i una necessitat al llarg de la vida. Perquè jugant aprenem, creixem, descobrim, estimem, entenem, transformem... Per això us convidem a regalar-vos uns instants de joc. Teniu cinc minuts? Deu? Trenta? Podeu escollir entre aquesta petita mostra d’alguns dels jocs que hem desenvolupat en diferents projectes i submergir-vos-hi per uns instants.

Benjamin Zander sobre música i passió (amb els ulls brillants) <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/28/benjamin-zander-sobre-musica-i-passio-amb-els-ulls-brillants/>
En Benjamin Zander té dues passions contagioses: la música clàssica i ajudar-nos a descobrir el nostre amor per ella, i per extensió, descobrir el nostre amor per totes les noves possibilitats, experiències i connexions.

Ken Robinson diu que les escoles maten la creativitat <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/27/ken-robinson-diu-que-les-escoles-maten-la-creativitat/>
Sir Ken Robinson dóna una entretinguda però profunda xerrada en favor de la creació d'un sistema educatiu que es nodreixi (en lloc de desaprofitar) la creativitat.

Educació detectarà i potenciarà l’excel·lència en ciències, tecnologia i matemàtiques <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/26/educacio-detectara-i-potenciara-lexcel%c2%b7lencia-en-ciencies-tecnologia-i-matematiques/>
Educació crea un programa per incentivar les vocacions científiques des de diferents àmbits educatius. És per això que avui es constitueix el grup de treball per a l’excel·lència educativa.

… I després de la ESO què? <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/25/i-despres-de-la-eso-que/>
Primer de tot cal que tinguis en compte: 1.-Quines són les teves capacitats i habilitats? 2.-Quines són les teves vocacions? 3.-Quina és la teva situació familiar i personal? 4.-Quines són les teves necessitats? 5.-Quines opcions se t’ofereixen? 6.-Què prioritzes i/o tries?

Els nois no troben el seu lloc a l’institut davant l’avanç de les noies. <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/24/els-nois-no-troben-el-seu-lloc-a-linstitut-davant-lavanc-de-les-noies/>
"Com explicar que en els diversos indicadors d'èxit escolar les dones obtinguin resultats millors que els homes?". Aquesta pregunta apareix entre les conclusions de l'Estudi Estatal sobre la Convivència Escolar en l'ESO vista per l'alumnat des d'una perspectiva de gènere i realitzat per l'Observatori Estatal per a la Convivència Escolar.

Jugar amb els fills (sense trampes) <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/23/jugar-amb-els-fills-sense-trampes/>
Clica aquí per escoltar el monòleg “Jugar amb els fills (sense trampes)” d’en Carles Capdevila a Eduqueu les Criatures.

Viatge final de curs de 4rt d’ESO <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/22/viatge-final-de-curs-de-4rt-deso/>
Després de la demanda que ens han fet arribat nois i noies de 4rt d’ESO, us presentem el viatge final de curs a Mallorca, organitzat des de l’AMPA de l’escola IPSE.

Xerrada: El temps de lleure familiar <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/21/xerrada-el-temps-de-lleure-familiar/>
L’assistència va ser molt reduïda, el pica-pica de comiat no va atreure la gent que esperàvem. Pot ser que el tema no fos de prou interès o també pot ser que a partir del mes de maig, fins acabar juny, les agendes dels pares van tant atapeïdes que costa arribar a tot. - 10 idees sobre el temps de lleure. - 10 coses concretes que podem fer ja.

FINAL DE CURS DE PISCINA 2009/2010 <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/20/final-de-curs-de-piscina-20092010/>
Les jornades de portes obertes i lliurament de medalles són el dimarts 15 de juny i dimecres 16 de juny a la Piscina Sant Jordi. Aquest any coincideix la jornada de portes obertes amb el dia que finalitza l’activitat de piscina.

Des de la vitrina ens conviden a l’escola de pares i al pica-pica de comiat <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/19/des-de-la-vitrina-ens-conviden-a-l%e2%80%99escola-de-pares-i-al-pica-pica-de-comiat/>
Dijous, 20 de Maig a les 19,30 hores a l'escola IPSE (DIRIGIDA A: TOTES LES ETAPES). Conferència col·loqui a càrrec de Laura Díaz, Conferenciant del Centre d’Estudis de l’Esplai. Al finalitzar ens acomiadarem de l’Escola de pares d’aquest curs amb un “pica-pica” per a tothom.

Els nens i les nenes també fem feina a casa! <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/18/els-nens-i-les-nenes-tambe-fem-feina-a-casa/>
Des de petits, els nens i les nenes ja poden fer petites feines domèstiques que no representin gaire esforç o responsabilitat. Hem de començar a educar els infants en la coresponsabilitat per tal que valorin la importància de les tasques de la llar i s’impliquin en elles. Els infants han de saber que aquestes feines són una part important i necessària de la vida quotidiana perquè tothom se senti bé a casa, i que demanen la col·laboració de tothom.

La piràmide de les tasques domèstiques <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/17/la-piramide-de-les-tasques-domestiques/>
En funció de l’edat de cadascú, es poden assumir unes tasques o altres segons el seu grau de responsabilitat. La piràmide pretén ser una petita guia per conèixer quines són les tasques que poden fer els membres de la família depenent de la seva edat.

EL TEMPS DE LLEURE FAMILIAR (Escola de pares) <http://ampaipse.wordpress.com/2010/05/16/el-temps-de-lleure-familiar-escola-de-pares/>
Dijous, 20 de Maig a les 19,30 hores a l'escola IPSE (DIRIGIDA A: TOTES LES ETAPES). Conferència col·loqui a càrrec de Laura Díaz, Conferenciant del Centre d’Estudis de l’Esplai. Al finalitzar ens acomiadarem de l’Escola de pares d’aquest curs amb un “pica-pica” per a tothom.